Copyright & Disclaimer

Inhoudsopgave

 1. Waarom deze pagina?
  1. Voor wie geldt deze pagina?
 2. Copyright
 3. Claim & credits
 4. Tekst- en beeldmateriaal gebruiken
 5. Disclaimer
  1. Toegang & reacties
  2. Jouw auteursrecht
  3. Jouw portretrecht
  4. Bronvermeldingen
  5. Persoonlijk gebruik van informatie
  6. Gebruik voor blogs of andere teksten
  7. Gebruik van de namen ‘leonella’ of ‘horstinkistan’
  8. Aanpassingen
  9. Samenvatting

Waarom deze pagina?

Aangezien ik al in 2002 mijn eerste site online had en al sinds 2003 blog, heb ik het een en ander meegemaakt op het gebied van sites en bloggen, onder andere omtrent diefstal van teksten en onder wiens verantwoordelijkheid dit valt. Om die reden heb ik, ook voor het hernieuwde Horstinkistan, de oude copyright- en disclaimerpagina’s afgestoft.

Voor wie geldt deze pagina?

Deze pagina geldt voor iedereen: voor mij, mijn lezers, medebloggers en elke andere persoon die op welke manier ook baat of schade kunnen hebben van mijn teksten.

Copyright

Claim & credits

In overeenstemming met de wet op auteursrechten claim ik (wellicht ten overvloede, maar voor de duidelijkheid) de rechten op alle teksten en alle beeldmateriaal op deze site. Waar dit recht niet geldt gaat het om:

 • Embedden
 • Citaten (te herkennen als zodanig)
 • Materiaal van stocksites met Creative Commons licenties
 • Materiaal waarvan ik expliciet toestemming heb gekregen van de maker om dit te gebruiken op mijn site en social media-kanalen

In al deze gevallen maak ik gebruik van credits waarbij ik zowel de naam als de website (middels een klikbare link) van de maker noem. Mocht ik onverhoopt toch een verkeerde persoon hebben gecredit en weet jij wie de werkelijke maker van bepaald materiaal is of ben jij de oorspronkelijke maker, dan hoor ik graag van je en dan kunnen we dit recht zetten.

Tekst- of beeldmateriaal gebruiken

Wanneer iemand mijn tekst- of beeldmateriaal wil gebruiken wil ik deze persoon verzoeken niet te embedden vanaf horstinkistan.com of een van de subsites. Stuur gewoon een mailtje en dan komen we er vast wel samen uit. Als ik toestemming geef tot gebruik, kun je alvast rekening houden met de volgende voorwaarden:

 1. Vermeld duidelijk dat het materiaal afkomstig is van horstinkistan.com of een van de subsites zolang de pagina op jouw site in gebruik is – dus ook als de link naar mijn site veranderd is.
 2. Beeldmateriaal waar andere personen zichtbaar op zijn mogen per definitie niet gebruikt worden door anderen dan mijzelf.

Wanneer je van tevoren toestemming vraagt voor het gebruik van mijn materiaal voorzie ik bovendien in een link naar jouw site (dat wil zeggen: de specifieke pagina of het specifieke blogbericht). Want ik vind het natuurlijk heel tof dat je mijn content goed genoeg vindt om te delen!

Disclaimer

Toegang en reacties

Deze site is toegankelijk voor iedereen die deze wil gebruiken. Elke bezoeker staat het vrij om reacties achter te laten. Deze reacties zijn volledig de verantwoordelijkheid van de bezoeker in kwestie. Beleid is om reacties zo veel mogelijk te laten staan. Trollen, flame wars uitlokken of reacties waarin ik of mijn bezoekers worden beledigd met als doel te kwetsen worden verwijderd. In sommige gevallen zullen reacties gecensureerd worden, voornamelijk (maar niet alleen) bij schelden met ziekten.

Jouw auteursrecht

Alle foto’s en plaatjes op deze site zijn in de regel van mij. Als dat niet zo is, probeer ik er zoveel mogelijk credit voor te geven. Mocht je onverhoopt toch een plaatje of foto zien die van jou is en ik heb, om welke reden dan ook, verzuimd er (de juiste) credits bij te zetten, contacteer me dan via e-mail (info apenstaartje horstinkistan.com met als titel: geen/onjuiste credits geplaatst).

Jouw portretrecht

Ik zet foto’s die ik maak online. Sta je op een van de foto’s en ben je het er niet mee eens om, om welke reden dan ook, op deze site te staan (of gaat het je alleen om die ene foto), dan zal ik deze er zo snel mogelijk af halen. Een e-mailtje (info apenstaartje horstinkistan.com met als titel: foto offline halen) met de link naar de foto en een bewijs dat jij het bent is voldoende. Zorg er wel voor dat je kunt bewijzen dat jij degene bent die op de foto staat, of dat je mailt namens degene die op de foto staat. Ik heb namelijk geen zin in trollen.

Bronvermeldingen

In mijn teksten probeer ik zo volledig mogelijk te zijn. Waar mogelijk zal ik voor bronvermeldingen zorgen, zowel in de tekst als onderaan de tekst. Dit zal ik zo veel mogelijk volgens de APA-normen doen. Ben je van mening dat ik een verkeerde bron heb gebruikt (bijvoorbeeld een onbetrouwbare of onvolledige) en dat daardoor mijn blogpost ook onbetrouwbaar is, dan hoor ik het graag.

Persoonlijk gebruik van informatie

Ik doe mijn best de blogposts zo volledig mogelijk te maken. Toch blijft het mensenwerk: wanneer je denkt dat ik verkeerde informatie geef of informatie verkeerd interpreteer, ben je natuurlijk welkom om dat aan te geven.

Wil je de informatie gebruiken, let er dan op dat ik (in de meeste gevallen) een amateur zonder gezag ben. Ik gebruik theoretische en praktische informatie zoals gevonden of ervaren, en verwerk mijn eigen ervaringen of ideeën erin. Dit betekent niet per se dat informatie op iedereen en op alle (gelijke) situaties van toepassing zijn. Zeker wanneer mijn blogpost om fysieke of mentale gezondheid gaat of als er andere mensen bij betrokken zijn is het goed om niet klakkeloos mijn woorden te volgen; ik hoop enkel mensen aan het denken te zetten. Voor je eigen specifieke situatie is het in dat geval verstandig om naar je huisarts te gaan of een specialist te zoeken.

Ik ben niet verantwoordelijk voor directe of indirecte schade door gebruik van deze site en de informatie die erop staat. Het toepassen van deze informatie is op eigen risico van de gebruiker. Daarnaast ben ik niet verantwoordelijk voor de manier waarop jij deze informatie interpreteert en gebruikt of doorgeeft.
Daarnaast ben ik niet verantwoordelijk voor de inhoud van de sites waar ik naar link – deze vallen onder de verantwoordelijkheid van de beheerder(s) van de betreffende site.

Gebruik voor blogs of andere teksten

Indien je mijn teksten als handleiding wil gebruiken voor een tekst van jezelf (welke soort tekst dan ook), wees er dan op bedacht dat mijn teksten niet enkel feiten bevatten, maar dat mijn eigen ervaringen en mening er ook doorheen verweven zit of kan zitten. Soms is dit verschil niet geheel duidelijk. Ook het gebruik van deze teksten is op eigen risico.

Mocht je op de site van een derde partij een tekst van mij tegenkomen, waarbij mening als feit wordt gepresenteerd, dan is dat de verantwoordelijkheid van de auteur van de desbetreffende tekst. Ik heb geen verantwoordelijkheid voor wat derden schrijven, zelfs niet naar aanleiding van mijn teksten.

Ook hier geldt dat ik niet aansprakelijk ben voor directe of indirecte schade door gebruik van deze site en de informatie die erop staat. Het toepassen van deze informatie is op eigen risico van de gebruiker. Daarnaast ben ik niet verantwoordelijk voor de manier waarop jij deze informatie interpreteert en gebruikt of doorgeeft.

Gebruik van de namen ‘leonella’ en ‘horstinkistan’

Ik ben enkel verantwoordelijk voor de inhoud van de site horstinkistan.com en haar subsites, alsmede de daarbij gebruikte overige kanalen (bijvoorbeeld social mediakanalen) die hier bekend zijn. Elke andere site die de naam horstinkistan en Leonella gebruikt valt buiten mijn macht en daarmee buiten mijn verantwoordelijkheid. Dit geldt ook voor de welbekende sites die bijvoorbeeld (maar niet uitsluitend) social mediakanalen kopiëren. Informatie aldaar kan verouderd of misleidend zijn.

Aanpassingen

Een tekst op het internet is nooit per se af. Nieuwe informatie kan worden toegevoegd, of bepaalde informatie kan achterhaald worden. Een blogbericht, pagina (ook deze!) of andere tekst of beeld kan, zonder waarschuwing vooraf, worden aangepast of verwijderd. Hetzelfde geldt voor de voorwaarden waaronder deze website gebruikt kan worden.

Samenvatting

 • Horstinkistan.com, haar subsites en de overige (social) mediakanalen worden met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen artikelen onvolledig of onjuist zijn. Aan het gebruik van horstinkistan.com, haar subsites en de overige (social) mediakanalen kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.
 • Horstinkistan.com en alle aanverwante kanalen is niet aansprakelijk voor onjuist gebruik van de informatie, noch voor directe of indirecte schade door gebruik van deze site.
 • Horstinkistan.com en alle aanverwante kanalen is niet aansprakelijk voor de content derden wanneer het gaat om de sites waar naar gelinkt of verwezen wordt, noch naar elke andere literatuur waar naar gelinkt of verwezen wordt.
 • Horstinkistan.com en alle aanverwante kanalen is niet aansprakelijk voor de inhoud van derden die mijn teksten of beeldmateriaal gebruiken – rechtmatig of onrechtmatig.