Waar ben ik nu weer beland?

Als je hier voor het eerst bent kan horstinkistan.com er een beetje vreemd uitzien. Daarom deze pagina, met een korte uitleg over hoe deze site werkt, wat je hier kunt vinden en waarom ik deze indeling heb gemaakt.

Maar echt: waar ben ik nu weer beland?

Horstinkistan.com is een site met een idiote naam en een inhoud over van alles en nog wat. Om het wat gemakkelijker te maken, zowel voor mezelf als voor de geïnteresseerde lezer, heb ik het blog verdeeld in verschillende onderwerpblogs. Ik vind nicheblogs een beetje gek klinken, want in feite is dit gewoon een zeer uitgebreide lifestyleblog. Alleen dan niet met de geijkte ‘kijk mij een hippe kip zijn die schrijft over beauty, fashion, interieur, food, hotspots en planners’, maar met een meer nerdy down-to-earth burgertrutteninsteek. Om het maar zo te zeggen: ik schrijf niet over food maar over eten.

Ik heb gekozen voor deze opzet omdat ik anders zelf heel snel de weg kwijt ben qua onderwerpen. Lifestyleblogs vind ik vaak wat rommelig, ik heb liever een wat duidelijker afgebakend onderwerp. Ik raak vaak de draad kwijt van zo’n blog. In mijn eigen geval raken interessante onderwerpen waar ik meer mee zou willen doen dan juist ondergesneeuwd, omdat het niet bij de rest van de content past. Daarom dus een lifestyleblog met een iets andere opzet.

Hoe werkt deze site, en hoe gebruik ik deze?

Horstinkistan.com is gebouwd op WordPress MultiSite. Dat is een uitbreiding van het gewone WordPress, waarmee je meerdere sites kunt beheren. Dat kan  met meerdere beheerders, maar in het geval van horstinkistan.com ben ik de enige.

De indeling is als volgt: je bent nu op de hoofdsite. Als je op de header (het plaatje bovenin) klikt ga je terug naar de homepagina. Op die pagina staat van elke subsite die online staat een plaatje. Als je op dat plaatje klikt ga je naar de betreffende site. Elke subsite gaat over een specifiek onderwerp en is echt een op zichzelf staande site.

Wil je meer weten over de site, dan kun je in de menu’s boven en onder de header verder klikken. Laat je niet afschrikken door de grote hoeveelheid tekst die ik over deze site heb geschreven: het is informatie die ik graag bij anderen lees, maar niet noodzakelijk om lekker rond te kunnen snuffelen. Mijn beste advies? Klik gewoon lekker raak!

Hoe je deze site gebruikt

Horstinkistan.com gebruiken is simpel: dat doe je net als elk ander blog. Je kunt ervoor kiezen om alles chronologisch te lezen, wat in het begin nog best kan maar te zijner tijd een onmogelijke opgave wordt. Leuker is het om een titel aan te klikken dat jou interessant lijkt en dan van daaruit verder te klikken naar een volgend artikel. Dat kan onderaan bij de gerelateerde berichten, maar ook via de in het artikel gelinkte andere blogposts. Soms wordt er ook naar een andere horstinkistan subsite gelinkt, dus wie weet waar je nog terecht komt!

Vergeet ook niet om af en toe een reactie achter te laten! Als je de blogpost leuk vond, als je het niet eens was met de inhoud of het juist heel nuttig vond, laat het me gerust even weten. Reageren kan ook door te liken of delen via social media. Het is leuk om mensen te leren kennen via de reacties, maar het hoeft niet. Ik houd sowieso van je, ook als je maar heel sporadisch reageert of zelfs alleen maar meeleest.

Wat kun je hierop vinden?

Op de hoofdsite kun je, behalve de homepagina met verwijzingen naar de subsites, nog veel meer vinden. Allereerst is er de pagina updates. Op deze pagina vind je het blog dat bij deze hoofdsite hoort. Dit blog gaat over allerlei algemene updates, grote updates op de subsites en elke zoveel tijd een lijstje van recente posts op de verschillende subsites.

Verder kun je hier meer vinden over de site zelf: hoe ben ik ooit begonnen, waarom heb ik gekozen voor een blog, hoezo deze naam, alles over de lay-out enzovoort. Alles wat je mogelijk leuk of interessant vindt hieromtrent staat hierop.

En er is meer. Allereerst is er een linkpagina, met alle sites die ik tof vind erop, verdeeld in onderwerpen die je op heel horstinkistan.com terug zult vinden. In de loop van de tijd komt er nog meer, al naar gelang er vraag naar ontstaat – of natuurlijk als ik iets bedenk wat ik nodig vind op deze site.