De lay-out: praktische informatie & credits

Logo van Horstinkistan.com

De lay-out in het kort

CMS: WordPress.org
Lay-out: Tweak Me V2 by Ashley
Logo: DesignEvo
Hosting: One.com
Font: Love Story Rough
Kleurschema: Paletton
Editing: Photoshop CS6
Online sinds: februari 2018

Hoe de lay-out tot stand is gekomen

Bij het bouwen aan de site wist ik heel lang niet wat ik wilde. Het was lastig, lastig, lastig om een mooi uiterlijk te bedenken. Daarom had ik eerst maar een logo gemaakt, in de hoop dat dat me zou aansporen om een leuke site te maken.

Uiteindelijk was ik tot op zekere hoogte tevreden met het logo: hij is grappig, herkenbaar, past bij mij én opvallend als favicon (vandaar het paars in het boek, al ben ik daar nog niet helemaal tevreden over). Maar eigenlijk maakte het het bouwen van een lay-out alleen maar moeilijker, want nu had ik ook rekening te houden met het logo.

In eerste instantie was het bovendien de bedoeling dat deze hoofdsite de kleurstelling grijs/wit zou krijgen – met wat zwarte accentjes hier en daar. Maar ja, toen had ik de achtergrond gemaakt, en die neigde wat naar roodachtig grijs. Bovendien was het in combinatie met het donkere grijs in de rest van de lay-out echt dodelijk saai.

Daarom ging ik dus over op de combinatie rood/grijs/wit in de rest van de lay-out. Dof rood, niet felrood, dat wel. De achtergrond heb ik uiteindelijk opnieuw gemaakt om het rood beter te laten uitkomen, en klaar was Kees! Maar ja: nog steeds wel saai, die lay-out. Tot ik het briljante idee kreeg (al zeg ik het zelf) om de achtergrond op te leuken met een witte omtrek van het logo. Uiteindelijk is het een tikkie gedetailleerder geworden (maar niet zo gedetailleerd als het zwarte, ingekleurde logo). Toen ik daarmee klaar was en een header in dezelfde stijl in elkaar had geknutseld en de boel had geüpload en ingesteld en het resultaat zag, was ik er direct helemaal weg van.

Ja, ik vind deze lay-out mooi. Ik had in mijn hoofd dat ik een mooie strakke witte lay-out wilde, zoals dat in is tegenwoordig, maar eigenlijk… kleur past beter bij mij. Met die witte tekstvlakken is de tekst leesbaar, de lay-out is zakelijk genoeg maar tegelijkertijd heeft het door het kleurgebruik ook iets gezelligs. Hiermee kan ik ook de andere sites een gelijkaardig uiterlijk geven, maar dan in andere kleuren. Het geeft mij zin om lekker te bloggen!